Heb je een reisverzekering passend bij jou en moet je onverhoopt de reis annuleren? Met de juiste dekking kan je dit eenvoudig regelen, zonder dat je hierbij direct aan hoge kosten hoeft te denken. Het kan altijd zijn dat je de reis niet kan starten, omdat er thuis iets aan de hand is. De vakantieplannen worden door de war geschopt en je moet jouw vluchten, accommodaties en activiteiten cancelen. De verzekering beschermt jou tegen alles wat hiermee gepaard gaat. De reisverzekering helpt namelijk niet alleen bij onvoorziene gebeurtenissen als vertragingen, verlies van bagage of medisch letsel. Ook annulering kan erin zitten als je de juiste dekking hebt uitgekozen. Maar hoe helpt de verzekering hier dan precies bij? 

Onverwachte gebeurtenissen zorgen voor annulering

Het plannen van de vakantie is wellicht het leukste wat er is. Je hebt mooie vooruitzichten en bent alvast bezig met bekijken wat je tijdens de reis allemaal wilt ondernemen. Soms gebeuren er echter dingen die buiten jouw controle licht. Denk aan een ziekte bij jezelf, een familielid of een reisgenoot. Als er dringende medische zorg nodig is, wil je natuurlijk niet op het vliegtuig stappen. Het is dan noodzakelijk dat je de vakantie annuleert. Geen vlucht, geen accommodatie en ook geen leuke activiteiten. De reisverzekering kan jou hier dan bij helpen. Dit type verzekering dekt de kosten die je hebt gemaakt voor je reis als je genoodzaakt bent om deze te annuleren. Mocht reizen op dat moment dus niet kunnen, kan je de verzekering inschakelen. 

Geen groot geldbedrag verliezen

Een van de zaken waarmee je geholpen wordt door een annuleringsverzekering Univé is de terugbetaling van de kosten. Je hebt vaak veel kosten gemaakt voor het boeken van de vakantie, zoals de vlucht, accommodatie en eventuele activiteiten. Sommige boekingen die je maakt, zijn echter niet terugbetaalbaar. Je kan honderden tot duizenden euro’s verliezen tijdens een annulering. Het is geld dat je het liefste wel terug wilt hebben. De meeste verzekeringen kunnen jou een flinke vergoeding geven, zolang de reden van annuleren binnen de polisvoorwaarden vallen. Zorg dus dat je deze voorwaarden goed doorgenomen hebt. Alle noodsituaties binnen de familie zijn bijvoorbeeld wel meegenomen in de dekking, terwijl de noodgevallen van een vriend hier weer niet onder vallen. Lees alles goed door en voorkom onaangename verrassingen. 

Medische noodgevallen geven geen hoge kosten

Met een annuleringsverzekering kan je ook geholpen worden met medische noodgevallen. Een noodgeval bij jezelf of een familielid kan immers jouw plannen in het water laten vallen. Een plotselinge ziekte of een ongeval hoeven jou niet op nog hogere kosten te jagen. In plaats daarvan neem je contact op met de verzekering, zodat deze alles voor jou kan regelen. Jij kan je richten op waar het echt om draait: het herstel dat gepaard gaat met het noodgeval. En als laatste helpt de verzekeringsmaatschappij je als er natuurrampen, politieke onrust of stakingen voorkomen op de plaats van bestemming. Met een goede verzekering kan je dus alle kanten uit tijdens het annuleren.