Het weer op de Malediven is zwoel, vochtig en zonnig. Hoewel dit unieke land het hele jaar door een favoriete bestemming is voor pasgetrouwden, gezinnen en backpackers, is december tot april het hoogseizoen om deze uitstekende Aziatische strandbestemming te bezoeken. Het vieren van Kerstmis en Nieuwjaar op de Malediven kan ook voor veel reizigers een geweldige optie zijn. Degenen die uitkijken naar het nemen van een pauze van de strenge winter kou, sneeuw en stormen om te genieten van een warm klimaat tijdens de komende vakantie moet serieus overwegen de planning van hun Malediven vakantie in december.

Het land heeft een aantal exotische strandlocaties die elk met palmbomen omzoomde zandstranden, diepblauwe wateren, turquoise riffen en luxe resorts bieden. Of u en uw gezin nu houden van een verwenverd verblijf in een kuuroord of een gezellig verblijf in een van de villa’s aan het strand, de Malediven heeft het allemaal. Er zijn tal van star resorts, boutique hotels, en afgelegen strand huizen om uit te kiezen. Tijdens de feestdagen, veel van de elite resorts, hotels en villa’s in malediven gastheer van prive-evenementen, exclusieve kerst-en oudejaarsavond diners, en gala-avonden.

Het weer in december is droog en zonnig met een maximumtemperatuur in het midden van 27C. Het land heeft zelden te maken met regenval tijdens de droogste maand december. Echter, het weerpatroon kan soms veranderen als gevolg van het effect van Noordoost-Moesson. Als het gaat om activiteiten in december, biedt de Malediven eindeloze keuzes voor elke reiziger om uit te kiezen. Natuurlijk staan de selecties van wateractiviteiten bovenaan de lijst tijdens dit hoogseizoen. U zult verrast zijn om uitstekende keuzes van speciale kerst thema cruise tours, rondvaarten, snorkelen reizen, onderwater duikers, en duiken tours in december te vinden.

Hoewel de lokale cultuur is geïnspireerd door de islam, de resorts vieren Kerstmis en Nieuwjaar met veel enthousiasme en plezier. Resorts en hotels op de Malediven bieden speciale pakketten voor Oudejaarsavond viering.